Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от Ноември, 2011 г.
30.11.2011 21:37 -
Свинско месо с ориз и зеленчуци на фурна
Продукти: 1/2 кг. свинско месо 300 г. ориз 150 г. гъби 2-3 бр. чушки 1 глава кромид лук 1-2 бр. моркови мазнина (олио) черен пипер сол на вкус магданоз Начин на приготвяне: 1. Месото се нарязва на късове по желание и се сварява предварит...
30.11.2011 21:37 -
Бяла риба с гръцки сос
Продукти: 1 кг. бяла риба (хек, мерлуза) сокът на 1 лимон мазнина за пържене (олио, зехтин) сол За панировката: 1 ч.ч. брашно 2 ч.ч. бира 1 бр. яйце За гръцкия сос: 2-3 филии хляб 1 глава чесън 1 с.л. оцет 1/2 ч.ч. олио (или зехтин) 1/2 ...
30.11.2011 03:14 -
Яхния от керевиз с гъби
Продукти: 2 глави кервиз 2-3 глави кромид лук 250 г. гъби 4-5 бр. домати (или 1 с.л. доматено пюре) 4 с.л. растително масло магданоз 1 с.л. брашно сол Начин на приготвяне: 1. Обеленият кервиз се нарязва на кубчета, а лукът, гъбите и дома...
29.11.2011 18:49 -
Яйца на очи върху сирене
Продукти: 3 бр. пресни яйца 100 г. краве сирене 3 ч.ч. вода 2 с.л. оцет 1 щип. червен пипер 1 с.л. масло сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Кипва се водата в плитка широка тенджера, добавят се 2 щипки сол и оцета. 2. Яйцата се счукват о...
29.11.2011 18:49 -
Печено пиле върху гъби
Продукти: 1 бр. пиле 1/2 ч.ч. мазнина (олио) 300 г. гъби 1 глава кромид лук 1 ч.л. черен пипер сол на вкус 1 ч.ч. бяло вино 1 с.л. брашно 2 бр. жълтъци лимонов сок Начин на приготвяне: 1. Пилето се измива и почиства. Полива се с мазнинат...
29.11.2011 02:55 -
Запеканка с броколи и карфиол
Продукти: 450 г. броколи 450 г. карфиол 4 стръка зелен лук 2 скълцани скилидки чесън 2 с.л. накълцан магданоз 1/2 ч.ч. майонеза 1 ч.ч. прясно мляко 1 ч.ч. настърган кашкавал 1/2 ч.ч. настърган пермезан 2 с.л. горчица 1/4 ч.л. смлян черен...
29.11.2011 02:55 -
Зелева салата
Продукти: 1 средно голяма зелка 1 голям морков 400 г. ананас 1 ч.ч. майонеза 1 ч.л. сол Начин на приготвяне: 1. Зелката се измива добре, почиства се и се нарязва на много тънки филийки. 2. Морковът се настъргва на ренде, а ананасът се на...
29.11.2011 02:55 -
Риба на скара с лимон и джинджифил
Продукти: 4 бр. Филета от сьомга или бяла риба /всяко около 170 г./,нарязани на парчета с дебелина 2,5 см. 1 с.л обелен и настърган корен от джинджифил 2 с.л прясно изцеден лимонов сок 25 мл.соев сос 2 счукани скилидки чесън 1 чаена чаша...
27.11.2011 20:25 -
Коледен орехов фъч
Продукти: 110 г. краве масло 110 мл. млечна сметана 60 г. кафява захар 60 г. бяла захар 2 ч.ч. пудра захар 120-130 г. сурови орехови ядки 1 пак. ванилия масло за намазняваме Начин на приготвяне: 1. В малка тенджерка се загрява маслото. П...
27.11.2011 18:25 -
Супа с праз в гърне
Продукти: 4 стръка праз 1-2 с.л. олио 1 с.л. брашно 1/2 к.ч. ориз бучка сирене магданоз черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Празът се нарязва на колелца и се задушава в олиото и малко вода. Прибавя се брашното и се задушава за още ня...
26.11.2011 18:01 -
Капама със заек в глинено гърне
Продукти: 1 бр. заек 1 кг. свинско месо 1/2 кг. пилешко месо 1 бр. зелка 300 г. ориз кромид и праз лук 200 г. доматено пюре Начин на приготвяне: Отделете листата от зелето, които ще използвате за сърми. Останалото зеле нарежете наситно, ...
26.11.2011 18:01 -
Маринована скумрия на скара
Продукти: 4 бр. филе от скумрия За маринатата: 3 с.л. захтин 3 с.л. лимонов сок (или ябълков оцет) 1 к.ч. бира 1 к.ч. нарязан пресен лук 1 к.л. сол черен пипер Начин на приготвяне: 1. филетата се измиват и отцеждат добре. 2. В купичка се...
26.11.2011 18:01 -
Омлети със спанак и сирене
Продукти: 100 г. сирене 8 бр. яйца 8 с.л. пюре от спанак 100 г. краве масло сол и смлян черен пипер Начин на приготвяне: 1. Яйцата се разбиват със солта и черния пипер. 2. Прибавя се половината разтопено масло и сместа се разбърква добре...
26.11.2011 18:01 -
Салата с кускус по гръцки
Продукти: 1 к.ч. кускус 2 бр. домати 1 бр. краставица 100 г. сирене 50 г. черни маслини 2 стръка магданоз 2 с.л. зехтин сол Начин на приготвяне: Кускусът се сварява според указанията на опаковката. Посолява се и към него се прибавят зехт...
25.11.2011 21:37 -
Паниран толстолоб
Продукти: 800 г. филе от толстолоб 3 бр. яйца 1 ч.ч. брашно 1 ч.ч. бира 1 ч.ч. олио черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Рибното филе се разрязва на филийки с дебелина 1 см. Филенцата се посоляват на вкус, поръсват се с черен пипер и ...
Търсене