Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от Декември, 2011 г.
30.12.2011 05:07 -
Сарми със свинско месо и лук
Продукти: 1 кг. свинско месо 6-7 глави лук 1/2 ч.ч. свинска мас 15 зърна черен пипер 1 голяма кисела зелка сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Лукът се нарязва на филийки и се запържва в маста. Посолява се и се разбърква с черния пипер. ...
30.12.2011 05:07 -
Новогодишни сладки
Продукти: 1 бр. яйце 1 с.л. пудра захар 1 пакетче масло 20 броя готови целувки 1 бр. ванилия 1 к.ч. кокосово брашно Начин на приготвяне: Яйцето се разбива с пудрата захар и с размекнатото на стайна температура краве масло. Прибавят се на...
28.12.2011 23:43 -
Шкембе – чорба по полски
Продукти: 1 телешки джолан 600 г. телешко шкембе корени за супа 1 глава лук 1/2 ч.л. индийско орехче черен пипер червен пипер 3 скилидки чесън майоран 30 г. краве масло 20 г. брашно Начина на приготвяне: 1. Сварете джолана заедно с корен...
28.12.2011 23:43 -
Зелен фасул с шунка и яйца
Продукти: 500 г. зелен фасул от консерва 500 г. шунка (без сланина) 35 г. галета 100 мл. олио 2-3 бр. яйца горчица лимон сол Начина на приготвяне: 1. Сварете яйцата, след което ги разрежете на две по дължина. 2. Стрийте жълтъците, добаве...
28.12.2011 23:43 -
Многолистна пита
Продукти: 800 г. пресято бяло брашно 100 г. брашно за доомесване 1 кубче прясна мая 500 мл. топло прясно мляко 150 г. студено краве масло 100 мл. олио 2 бр. яйца 1 ч.л. сол 1 с.л. захар 1 бр. жълтък за намазване сусам и мак за поръсване ...
26.12.2011 17:49 -
Баница с кайма и кисело зеле
Продукти: 300 г. кисело зеле 200 г. праз лук 300 г. кайма 400 г. кори за баница 2 г. черен пипер млян 1 ч.л.червен пипер Начин на приготвяне: 1. Зелето се нарязва наситно и се задушава, докато омекне. 2. Празът се нарязва и се запържва, ...
26.12.2011 17:49 -
Баница с късмети за Нова година
Продукти: 1 кг. брашно (тип 500) 300 мл. хладка вода 200 мл. олио 50 г. масло 1 ч.л. сол За плънката: 300 г. краве сирене 5 бр. яйца 5 с.л. кисело мляко щипка сода бикарбонат Начин на приготвяне: 1. Брашното се пресява и в него се прави ...
26.12.2011 17:49 -
Баница с шоколад, фурми и бадеми
Продукти: 1 пакет готови кори 50 г. разтопено безсолно масло За поръсване: пудра захар какао на прах За пълнежа: 6 с.л. безсолно разтопено масло 200 г. млечен шоколад 2/3 ч.ч. нарязани фурми 1 ч.ч. ситно натрошени бадеми 2 с.л. розова во...
25.12.2011 17:25 -
Английски коледен кейк
Продукти: 500 г. стафиди 100 г. нарязани сушени кайсии 150 г. нарязани сушени череши 100 г. накълцани на ситно орехи 100 г. нарязани бадеми 75 г. настъргани портокалови кори настъргана кора от 1 лимон сок от 1 лимон 4 с.л. портокалов сок...
25.12.2011 17:25 -
Кавърма със свинско месо
Продукти: 1 кг. крехко свинско месо 3 големи глави кромид лук 1 бр. голям морков 300 г. пресни гъби (или мариновани) 2 с.л. доматено пюре 1/2 к.ч. червено вино 1 ч.л. червен пипер сол черен пипер кимион чубрица къри (или подправка за бар...
25.12.2011 17:25 -
Чешки коледен сладкиш
Продукти: 1 ч.ч.меко масло 1 ч.ч.захар 2 бр. жълтъци 2 ч.ч.брашно 1 ч.ч. смлени орехи 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр 1 щипка сол Начин на приготвяне: 1. Захарта и мекото масло се разбиват в купа. Добавят се жълтъците и постепенно брашното и со...
24.12.2011 17:13 -
Зелник с праз и булгур
Продукти: 1 пакет точени кори 150 г. булгур 4-5 стръка праз 1 ч.ч олио 1 ч.ч. зелев сок джоджен и сол Начин на приготвяне: 1. Булгурът се накисва предварително във вода за 5-6 часа. Нарязва се на ситно заедно с праза и се задушават в мал...
24.12.2011 17:13 -
Македонска кървавица
Продукти: 2 кг. свински бял дроб 1 кг. свинска кожа 3 кг. субпродукти, отделящи клей (уши, крака) 1 кг. свински дебели черва с тлъстина 1 л. дефибрирана кръв 1 кг. картофи 250 г. сол 3 г. селитра 30 г. чубрица 30 г. люти пиперки З00 г. л...
24.12.2011 17:13 -
Сушен шаран
За приготвяне на сушен шаран (шаран баток) се използват риби с тегло над 5 кг. След измиването от слузта и изваждането на вътрешностите и хрилете рибата се разсича на две равни половини през гърба и челото, като главата и опашката се отс...
24.12.2011 06:49 -
Туршия от пълнени патладжани
Продукти: 5 кг. патладжани (по-дребни) 1 кг. моркови 1/2 кг. целина 1/2 кг. бамя 200 г. чесън 200 г. сол 2 л. оцет 2 л. вода магданозени листа Начин на приготвяне: 1. Приготвя се саламура от сварена вода с оцет и сол. Оставяте я да се ох...
Търсене