Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Автор: kulinaria Категория: Рецепти
Прочетен: 1787973 Постинги: 1647 Коментари: 429
Постинги в блога от Декември, 2011 г.
2 3 4 5  >  >>
Продукти: 1 кг. свинско месо 6-7 глави лук 1/2 ч.ч. свинска мас 15 зърна черен пипер 1 голяма кисела зелка сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Лукът се нарязва на филийки и се запържва в маста. Посолява се и се разбърква с черния пипер. ...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1403 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 бр. яйце 1 с.л. пудра захар 1 пакетче масло 20 броя готови целувки 1 бр. ванилия 1 к.ч. кокосово брашно Начин на приготвяне: Яйцето се разбива с пудрата захар и с размекнатото на стайна температура краве масло. Прибавят се на...
Категория: Рецепти
Прочетен: 641 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 телешки джолан 600 г. телешко шкембе корени за супа 1 глава лук 1/2 ч.л. индийско орехче черен пипер червен пипер 3 скилидки чесън майоран 30 г. краве масло 20 г. брашно Начина на приготвяне: 1. Сварете джолана заедно с корен...
Категория: Рецепти
Прочетен: 626 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 500 г. зелен фасул от консерва 500 г. шунка (без сланина) 35 г. галета 100 мл. олио 2-3 бр. яйца горчица лимон сол Начина на приготвяне: 1. Сварете яйцата, след което ги разрежете на две по дължина. 2. Стрийте жълтъците, добаве...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1298 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 800 г. пресято бяло брашно 100 г. брашно за доомесване 1 кубче прясна мая 500 мл. топло прясно мляко 150 г. студено краве масло 100 мл. олио 2 бр. яйца 1 ч.л. сол 1 с.л. захар 1 бр. жълтък за намазване сусам и мак за поръсване ...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1005 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 300 г. кисело зеле 200 г. праз лук 300 г. кайма 400 г. кори за баница 2 г. черен пипер млян 1 ч.л.червен пипер Начин на приготвяне: 1. Зелето се нарязва наситно и се задушава, докато омекне. 2. Празът се нарязва и се запържва, ...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1210 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 кг. брашно (тип 500) 300 мл. хладка вода 200 мл. олио 50 г. масло 1 ч.л. сол За плънката: 300 г. краве сирене 5 бр. яйца 5 с.л. кисело мляко щипка сода бикарбонат Начин на приготвяне: 1. Брашното се пресява и в него се прави ...
Категория: Рецепти
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 пакет готови кори 50 г. разтопено безсолно масло За поръсване: пудра захар какао на прах За пълнежа: 6 с.л. безсолно разтопено масло 200 г. млечен шоколад 2/3 ч.ч. нарязани фурми 1 ч.ч. ситно натрошени бадеми 2 с.л. розова во...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1083 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 500 г. стафиди 100 г. нарязани сушени кайсии 150 г. нарязани сушени череши 100 г. накълцани на ситно орехи 100 г. нарязани бадеми 75 г. настъргани портокалови кори настъргана кора от 1 лимон сок от 1 лимон 4 с.л. портокалов сок...
Категория: Рецепти
Прочетен: 633 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 кг. крехко свинско месо 3 големи глави кромид лук 1 бр. голям морков 300 г. пресни гъби (или мариновани) 2 с.л. доматено пюре 1/2 к.ч. червено вино 1 ч.л. червен пипер сол черен пипер кимион чубрица къри (или подправка за бар...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1378 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 ч.ч.меко масло 1 ч.ч.захар 2 бр. жълтъци 2 ч.ч.брашно 1 ч.ч. смлени орехи 1/2 ч.ч. ягодов конфитюр 1 щипка сол Начин на приготвяне: 1. Захарта и мекото масло се разбиват в купа. Добавят се жълтъците и постепенно брашното и со...
Категория: Рецепти
Прочетен: 1511 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 1 пакет точени кори 150 г. булгур 4-5 стръка праз 1 ч.ч олио 1 ч.ч. зелев сок джоджен и сол Начин на приготвяне: 1. Булгурът се накисва предварително във вода за 5-6 часа. Нарязва се на ситно заедно с праза и се задушават в мал...
Категория: Рецепти
Прочетен: 559 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 2 кг. свински бял дроб 1 кг. свинска кожа 3 кг. субпродукти, отделящи клей (уши, крака) 1 кг. свински дебели черва с тлъстина 1 л. дефибрирана кръв 1 кг. картофи 250 г. сол 3 г. селитра 30 г. чубрица 30 г. люти пиперки З00 г. л...
Категория: Рецепти
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове: 0
24.12.2011 17:13 - Сушен шаран
За приготвяне на сушен шаран (шаран баток) се използват риби с тегло над 5 кг. След измиването от слузта и изваждането на вътрешностите и хрилете рибата се разсича на две равни половини през гърба и челото, като главата и опашката се отс...
Категория: Рецепти
Прочетен: 650 Коментари: 0 Гласове: 0
Продукти: 5 кг. патладжани (по-дребни) 1 кг. моркови 1/2 кг. целина 1/2 кг. бамя 200 г. чесън 200 г. сол 2 л. оцет 2 л. вода магданозени листа Начин на приготвяне: 1. Приготвя се саламура от сварена вода с оцет и сол. Оставяте я да се ох...
Категория: Рецепти
Прочетен: 602 Коментари: 0 Гласове: 0
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: kulinaria
Категория: Рецепти
Прочетен: 1787973
Постинги: 1647
Коментари: 429
Гласове: 85
Календар
«  Декември, 2011  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031