Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от Февруари, 2011 г.
28.02.2011 22:14 -
Палачинки суфле
Продукти: 100 гр. брашно 1 с.л. царевично брашно 1 щипка сол 1 кафена чаша прясно мляко 2 супени лъжици масло За пълнежа: 1 супени лъжици брашно 1/2 чаена чаша прясно мляко 1 жълтък 1 щипка сода 1 белтък 100 гр. рулца от раци настърган к...
27.02.2011 17:08 -
Боб със спанак и сметана
Продукти: 500 гр. спанак 500 гр. консервиран бял боб 1 скилидка чесън половин лимон 1 с.л. топено масло 1 с.л. обелени слънчогледови семки 150 гр. сметана 1 щипка индийско орехче бял пипер сол Начин на приготвяне: 1. Нарязваме спанака по...
27.02.2011 17:08 -
Навит тиквеник
Продукти: кори за баница масло За плънката: настъргана тиква захар около 2-3 щипки сол шепа галета или грис едро счукани орехи канела Начин на приготвяне: Маслото се разтопява. Разгъва се пакетът с корите и се взима една кора. Намазва се...
27.02.2011 17:08 -
Пълнена кокошка на фурна
Продукти: 1 бр. кокошка (около 1,8-2 кг.) 50 гр. краве масло 200 гр. растително масло 50 гр. стафиди 150 гр. ориз 200 гр. кромид лук 15 гр. доматено пюре 2g черен пипер 50 гр. магданоз 50 мл. вино 20 гр. брашно 10 гр. сол Начин на пригот...
27.02.2011 17:08 -
Свински ребра с чесново-меден сос
Продукти: 1 кг. свински ребра 3 гл. чесън За соса: 100 мл. течен мед 2 ч.л червен пипер 4 с.л. Японски соев сос „LIGHT“ 100 мл. бяло вино 100 мл. вода черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Ребрата се режат да парчета с голе...
27.02.2011 17:08 -
Запеканка с ориз и зеленчуци
Продукти: 1 патладжан (среден) 1 тиквичка (по-голяма) 3-4 чушки 2-3 домата 3-4 печурки 1 к.ч.ориз (малка) магданоз растителна мазнина сол Начин на приготвяне: Патладжана и тиквичката нарязваме на едри кубчета. Чушката на колелца, 2 домат...
27.02.2011 17:07 -
Варено жито за Задушница
Продукти: 500 гр. жито (грухана пшеница) 200 гр. захар на пясък 100 гр. галета настъргана кора на 1 лимон 10 гр. канела 100 гр. счукани орехи 200 гр. пудра захар Начин на приготвяне: Преди да се вари е добре груханата пшеница да се накис...
27.02.2011 17:07 -
Лучник по врачански
Продукти: 400 гр. брашно 100 мл. олио 1 ч.л. сол 1 ч.л. сода за хляб За плънката: 200 гр. лук 1/2 връзка магданоз 1/2 връзка копър 2-3 стръка джоджен 1 ч.л. червен пипер сол Начин на приготвяне: Брашното се пресява със содата и солта и с...
27.02.2011 17:07 -
Рибен кебап
Продукти: 4 рибени филета 2 с.л. брашно 50 мл. олио 4 стръка праз, нарязани на колелца 300 гр. домати, обелени и нарязани на ситно 100 мл. бяло вино 4 мариновани чушки, нарязани на ивици 2 с.л. нарязан на ситно магданоз 5 зърна черен пип...
27.02.2011 17:07 -
Кавърма по родопски
Продукти: 1/2 кг. обезкостено свинско месо 3 с.л. свинска мас (или олио) 5-6 стръка праз 4 червени чушки от туршия (мариновани или сухи) 4 яйца 1 ч.л. червен пипер Начин на приготвяне: 1. Задушаваме нарязаното на дребни кубчета месо в ма...
27.02.2011 17:07 -
Бански чомлек
Продукти: 1 телешки джолан – 1,5-2 кг. 1,5 кг. картофи 1,5 кг. кромид лук 1 глава чесън 2 бр. дафинов лист 20 бр. черен пипер на зърна 2-3 зърна бахар 2 чаши бяло вино 5-6 с.л. олио сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Нарязваме кар...
27.02.2011 17:07 -
Шашлик по сибирски
Продукти: 2 кг. шарено свинско или овче месо 400 мл. оцет 4 глави лук 5 дафинови листа 5 зърна бахар 2 ч.л. захар черен пипер сол Начин на приготвяне: Месото се нарязва на едри кубчета (100-150 гр.). Приготвя се марината от солта, оцета,...
26.02.2011 12:25 -
Печена тиква с плодове
Продукти: 1 тиква 2-3 ябълки 1-2 дюли 200 гр. стафиди 100 гр. сушени плодове 100 гр. орехи 1 ч.л. канела 50 гр. ром 2-3 с.л. мед Начин на приготвяне: 1. На тиквата се отрязва капаче и се почиства, семките се изваждат, измива се и се подс...
26.02.2011 12:25 -
Еклерова торта
Продукти: 3 кутии еклерчета 40 гр. натурално нишесте 20 гр. захар с ванилия 650 гр. бял шоколад 200 гр. натурален шоколад 200 мл. вода 160 гр. масло 400 мл. прясно мляко 1 пакет обикновени бисквити 200 гр. филирани бадеми 2 яйца 30 мл. с...
26.02.2011 12:25 -
Свинско с ориз
Продукти: 1 кг. свинско месо 1 и 1/2 ч.ч. ориз 1 морков 100 гр. краве масло черен пипер магданоз кимион сол 1 дафинов лист Начин на приготвяне: Месото се нарязва на парчета и се посолява, овкусява се с кимион, слага се в пръстен гювеч. П...
Търсене