Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от Октомври, 2011 г.
31.10.2011 16:07 -
Фрикасе с шилешко месо по градинарски
Продукти: 600 г. шилешко месо 2-3 връзки корени за супа 35 г. масло 1 глава лук 1 бр. яйце 2 с.л. олио 1 ч.ч. прясно мляко 2-3 с.л. брашно 1 с.л. оцет 2 ч.л. горчица 1 с.л. вино 1 ч.л. ром 2-3 ч.ч. бульон или подсолена вода настъргана ли...
31.10.2011 16:07 -
Касерола с наденички и чеснови тостове
Продукти: За касеролата: 8 наденички (големина 8-10 см.) 1 жълта или зелена пиперка 4 глави червен лук 400 г. рязани домати от консерва 150-200 мл.зеленчуков бульон 1 равна с.л. захар пресен босилек черен пипер на вкус За тостовете: селс...
31.10.2011 16:07 -
Свински гулаш
Продукти: 500 г. свинско месо 125 г. бекон 2 големи глави лук 2-3 скилидки чесън 5-6 големи картофа 1/2 л. бяло вино 1/2 л. горещ телешки бульон 2 ч.л. лют червен пипер 1 с.л. обикновен червен пипер 1 ч.л. куркума магданоз сол млян черен...
31.10.2011 16:07 -
Гювеч от риба с домати и кашкавал
Продукти: 1 кг. риба 400 г. домати 3-4 глави лук 50 мл. олио 80 г. краве масло 150 г. кашкавал 1 бр. лимон 1 връзка магданоз черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Рибата се почиства и се нарязва на парчета, нарежда се в керамичен съд и...
31.10.2011 16:07 -
Зрял фасул с ориз и маслини на фурна
Продукти: 1 1/2 ч.ч. фасул 1 ч.ч. ориз 2 с.л. смлени корени за супа 1/2 глава кромид лук 1-2 с.л. доматено пюре 4 с.л. растително масло 20 бр. маслини магданоз черен пипер сол Начин на приготвяне: Фасулът се накисва от вечерта в 5 ч.ч. в...
30.10.2011 07:43 -
Бяла риба на фурна с доматен сос
Продукти: 2 бр. филета бяла риба 200 мл. доматен сос 1 бр. домат босилек, копър чесън на прах 1 с.л. магданоз сол на вкус зехтин Начин на приготвяне: 1. Рибата се измива и подсушава. Намазва се със зехтин. 2. Всички подправки се смесват ...
30.10.2011 07:43 -
Огретен от тиквички и домати
Продукти: 3-4 бр. тиквички 3 бр. домати 3-4 стръка магданоз 3-4 с.л. олио 1 ч.л. мащерка 6 с.л. зехтин сол на вкус 1/2 ч.ч. галета 100 г. кашкавал Начин на приготвяне: 1. Тиквичките се обелват и нарязват на тънки кръгчета. 2. Доматите с...
29.10.2011 13:25 -
Панирана риба с пикантен сос
Продукти: 1 кг. скумрия (или друга) 1 ч.л. горчица 2-3 бр. кисели краставички 1 бр. майонеза 1 ч.ч. кисело мляко брашно за овалване мазнина (олио) 1 връзка магданоз 1 бр. лимон черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Рибата се почиства о...
29.10.2011 13:25 -
Дроб във винен сос
Продукти: 400 г. телешки или свински дроб мазнина за пържене 100 г. ситно нарязан на кубчета лук 100 г. ситно нарязана на кубчета пиперка 80 мл. сухо бяло вино или пилешки бульон сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: 1. Измийте ...
28.10.2011 01:55 -
Пиле в гювече със зеленчуци, гъби и сирене
Продукти: 2 бр. пилешки гърди 200-300 г. сирене тип „Дунавия” 200 г. пресни печурки /10-12 бр./ 4 бр. яйца 80-100 мл. готварска сметана 1 глава кромид лук 1 бр. зелена чушка 1 бр. червена чушка сол на вкус 1 щипка захар магданоз кашкавал...
27.10.2011 18:13 -
Банска капама
Продукти: 700 г. свинско месо 700 г. телешко месо 600 г. пилешко месо 150 г. сланина 400 г. кървавица 2 бр. кисели зелки червено вино тесто за замазване Начин на приготвяне: На дъното на пръстен гювеч се слагат 3-4 цели зелеви листа. Отг...
27.10.2011 18:13 -
Никулденски рибник в тесто
Продукти: 1 пресен шаран (1,5-2 кг.) 200 г. смлени орехи 2 глави стар кромид лук 50 г. стафиди 100 мл. доматен сок (пюре) 1/2 ч.л. сол 1/2 ч.л. червен пипер 1 щипка индийско орехче 1/2 ч.л. сушена стрита мащерка 1 опаковка бутертесто 1 з...
27.10.2011 18:13 -
Млечно пиле в гювеч
Продукти: 1 бр. пиле 1 кофичка кисело мляко 2 стръка зелен лук 2 скилдки чесън 1/2 връзка магданоз 1/2 връзка копър черен пипер сол Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на порционни парчета и се нарежда в гювеч. Лукът, чесънът, магдано...
27.10.2011 18:13 -
Пикантни свински ребра – II вид
Продукти: 800 г. свински ребра 200 г. барбекю сос 150 г. кетчуп 150 г. портокалов сок 4 бр. люти сушени червени чушки червен и черен пипер сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Ребрата се овкусяват със сол, черен и червен пипер. 2. Приготв...
26.10.2011 16:43 -
Овчарски гювеч – II вид
Продукти: 500 г. картофи 1 кг. пресни чушки (1 буркан) 1/2 кг. кромид лук 1/2 кг. сирене 5 бр. яйца 1 коф. кисело мляко 200 мл. олио 300 г. домати 1 връзка магданоз 20 г. червен пипер 10 бр. черен пипер на зърна Начин на приготвяне: 1. Н...
Търсене