Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от Февруари, 2012 г.
21.02.2012 11:55 -
Сарми по станимашки
Продукти: 1 бр. кисела зелка 1 кг. обезкостено свинско месо 5-6 глави лук 1/2 ч.ч. мас 1 ч.л. черен пипер на зърна зелев сок Начин на приготвяне: 1. Нарязания на колелца лук се задушава в мазнината, след което се посолява и се добавя чер...
20.02.2012 12:25 -
Картофена супа с бяло вино
Продукти: 2 тънки резена бекон, наситнени 2 главички лук, накълцани 4 средни картофа, нарязани 2 кубчета бульон 3 ч.ч. гореща вода 1 бр. дафинов лист 2 с.л. накълцан магданоз 2 ч.ч. мляко или микс мляко с течна сметана 1/2 ч.ч. бяло вино...
20.02.2012 10:01 -
Лозови сърми по ливански
Продукти: 30 бр. лозови листа 1 бр. морков 4 скилидки чесън 1 шепа бадеми 3-4 с.л. зехтин 200 г. ориз 1-2 щипки канела 1-2 зърна бахар 1 бр. домат 1 ч.л. сол 250 г. телешка кайма 1 с.л. лимонов сок 7-8 листа пресен джоджен 4-5 с.л. олио ...
18.02.2012 12:31 -
Суфле с овесени ядки
Продукти: 150 г. овесени ядки 200 мл. гореща вода 600 мл. прясно мляко 125 мл. кафява захар 6 бр. яйца 1 с.л. пълнозърнесто брашно 60 г. масло 50 г. сушени плодове 50 г. счукани орехи 1/2 ч.л. канела 1 ампула ванилия Начин на приготвяне:...
18.02.2012 12:31 -
Кисело зеле с ребра и ориз
Продукти: (за 4 порции) 8 бр. свински ребра с месо 1 бр. кисела зелка 1 ч.ч. ориз 2-3 зърна бахар 1 ч.л. червен пипер 1 к.ч. бренди 2 с.л. зехтин 1/2 ч.л. сол Начин на приготвяне: 1. Оризът се накисва предварително във вода. От зелката с...
16.02.2012 15:49 -
Гръцка салата „Хориатики“
Продукти: 4 бр. домати 1 бр. краставица 100 г. краве сирене 1 глава кромид лук 2 с.л. зехтин 1 щипка сол 1 ч.л. сушен риган 1 щипка смлян черен пипер Начин на приготвяне: 1. Доматите, лука, краставицата и сиренето се нарязват. 2. Нарязан...
15.02.2012 15:43 -
Чомлек по овчарски
Продукти: 1 кг. свинско месо 3 глави лук 1 глава чесън 2 бр. моркови 500 г. гъби 300 г. пресен колбас 500 г. картофи 1 ч.л. чубрица 1 ч.л. червен пипер черен пипер магданоз сол на вкус 1 ч.ч. бяло вино 100 мл. олио Начин на приготвяне: 1...
15.02.2012 15:43 -
Кюфте с доматена заливка
Продукти: 1 кг. телешка кайма 2 бр. яйца 1 глава кромид лук 1 к.ч. галета 2 с.л. олио 2 с.л. сос Уорчестър 1 с.л. хрян 2 с.л. магданоз 1 ч.л. кетчуп 1 ч.л. сол 1 ч.л. горчица 1 к.л. чили-сос 1 к.л. смлян черен пипер Начин на приготвяне: ...
15.02.2012 15:43 -
Пиле с кисело зеле в гювеч
Продукти: 1 бр. пиле 1 бр. кисела зелка червен пипер и сол мазнина (олио) Начин на приготвяне: 1. Киселото зеле се нарязва на стино. 2. Половината от зелето се слага в гювеч. 3. Отгоре се поръсва с червен пипер и олио. 4. Поставя се пиле...
15.02.2012 15:43 -
Свинско с гъби и картофи в йенска тенджера
Продукти: 500 г. свински шол 500 г. пресни гъби 3 бр. едри картофи 2 големи глави лук 1 бр. морков 100 г. грах (стерилизиран) 100 г. броколи 100 мл. червено вино 100 мл. олио 1 с.л. черен пипер 1 с.л. горчица 1 с.л. сол 3 с.л. доматено п...
15.02.2012 15:43 -
Агнешка яхния по селски с чесън
Продукти: 600 г. агнешко месо 500 г. зелена бакла 80 г. мазнина 80 г. лук 200 г. кисело мляко 20 г. брашно чесън магданоз копър червен пипер черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнината. 2...
15.02.2012 15:43 -
Яхния от солена риба с моркови
Продукти: 1/2 кг. солена риба 2 глави кромид лук 3-4 бр. моркови 1/2 ч.ч. олио 2 бр. домати 1 с.л. препечено брашно магданоз черен пипер сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Рибата се обезсолява и се нарязва на парчета. 2. Лука се нарязва...
15.02.2012 15:43 -
Печени картофени резени с лук и домати
Продукти: /за 4 порции/ 2 големи глави лук, нарязани на тънки филийки 4 големи картофа, нарязани на дебели филийки 25 г. полиненаситен маргарин 25 г. брашно 225 г. нискомаслено мляко сол и пипер 100 г. нискомаслено сирене „Чедар...
15.02.2012 15:43 -
Петел във вино (Кок о вен)
Продукти: (за 4 порции) 30 мл. /2 с.л./ слънчогледово олио 4 пилешки бутчета, без кожата 4 много малки главички лук 1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана 30 мл. /1 с.л./ брашно 450 мл. пилешки бульон на кубчета 225 мл. червено вин...
15.02.2012 15:43 -
Херинги в саламура
Продукти: /за 4 порции/ 8 средноголеми филета от херинга кората и сока на 1 портокал 1 ч. л. оцет сол на вкус 1 скилидка чесън, нарязана на тънки резенчета няколко зрънца черен пипер 4 бр. дафинови листа 1 средноголяма глава лук, нарязан...
Търсене