Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от Април, 2012 г.
24.04.2012 23:19 -
Супа от аспержи
Продукти: 5 гр. масло 5 гр. маргарин 150 гр. аспержи 20 гр. грах 25 гр. праз лук 10 гр. ориз 20 гр. сметана магданоз сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Празът се нарязва на дребно и се запържва в мазнината, след което се залива с гореща...
24.04.2012 17:25 -
Ябълков млечен крем
Продукти: 2 бр. средно големи ябълки 2 супени лъжици захар 100 мл. течна сметана щипка канела Начин на приготвяне: 1. Измитите и обелени ябълки се настъргват на ситно ренде. 2. Прибавят се сметаната, захарта и канелата. 3. Сместа се разб...
24.04.2012 17:25 -
Бъбречета по селски
Продукти: 4 бр. свински бъбреци 1 с.л. масло 1 с.л. олио 2 с.л. оцет 1 ч.л. сол За соса: 1/2 буркан стерилизирани домати 2 бр. печени чушки 1 глава лук 1 бр. морков 4 с.л. олио 1 ч.л. червен пипер 1 ч.л. чубрица 1 ч.л. сол черен пипер на...
24.04.2012 17:01 -
Елда със зеленчуци
Продукти: 250 г. елда 2 глави лук 2 бр. чушки 5 бр. домати 1 стрък праз 1 с.л. зеленчуков бульон на прах 1 с.л. соев сос 4 с.л. олио червен пипер черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Елдата се измива и се кипва във вода (500 мл), посо...
22.04.2012 12:55 -
Спаначени кюфтенца
Продукти: 1/2 кг. спанак 1 връзка пресен лук 2 бр. белтъци 2 бр. сварени картофа 100 г. сирене 50 г. кашкавал 1 с.л. кисело мляко 1 к.л. сода за хляб 6 с.л. галета щипка сол 2 с.л. олио За панировката: белтъци и галета Начин на приготвян...
20.04.2012 12:37 -
Агнешко с картофи и кашкавал
Продукти: 600 г. агнешко месо 300 г. моркови 400 г. картофи 500 г. зелен фасул 40 г. масло 150 г. стар кромид лук 250 мл. телешки бульон 150 г. кашкавал 150 мл. течна сметана 1/4 ч.л. червен пипер 2 г. смлян черен пипер Начин на приготвя...
20.04.2012 12:37 -
Мързеливо зеле на фурна
Продукти: 1 средно голяма кисела зелка 500 г. кайма 1 ч.ч. ориз 1 бр. морков 1 глава кромид лук 4 с.л. доматено пюре 1 ч.л. червен пипер смлян черен пипер чубрица на вкус Начин на приготвяне: 1. Киселото зеле се нарязва на ивици и се сла...
16.04.2012 21:13 -
Карамелизирани меденки
Продукти: 6 ч.л. мед 2 бр. яйца 200 г. пудра захар 100 г. кристална захар 200 мл. вода 600 г. меко масло 900 г. брашно 15 г. амонячна сода 1 ч.л. микс от подправки (канела,карамфил,звезден анасон,индийско орехче,джинджифил,кардамон) Начи...
16.04.2012 20:25 -
Пролетна манджа с коприва
Продукти: 350-400 г. връхчета на млада коприва 3 по големи стръка пресен лук 1 стрък пресен чесън 2 с.л. с връх ориз 1 с.л. джоджен 1 с.л. пресен магданоз 1 с.л. червен пипер 70 мл. доматен сок + щипка захар 1/3 ч. л. смлян черен пипер 4...
16.04.2012 20:01 -
Кекс с извара
Продукти: 200 г. брашно 60 г. захар 300 г. извара 100 г. стафиди 1 пакетче бакпулвер 125 г. маргарин настъргана кора от 1 лимон 100 г. прясно мляко Начин на приготвяне: 1. Брашното се размесва със захарта, солта и бакпулвера, добавя се п...
13.04.2012 17:25 -
Задушено заешко месо със зеленчуци
Продукти: 1/2 бр. заек 200 г. арпаджик 200 г. гъби 200 г. моркови 200 г. кисели краставички 50 г. обезкостени маслини 2 бр. дафинови листа 1 пръчица канела 3-4 капки сос “Уорчестър” 150 мл. бяло вино 1 кубче пилешки бульон 2 скилидки чес...
12.04.2012 21:07 -
Френска лучена супа
Продукти: 50 г. краве масло 1 с.л. зехтин 1,5 кг. лук, нарязан на полумесеци 1 ч.л. машерка 1 ч.л. захар 1 с.л. оцет 1,5 л. телешки, пилешки или зеленчуков бульон 1 с.л. брашно 100 мл. бяло вино сол и черен пипер на вкус За филиите: 6 бр...
12.04.2012 19:43 -
Агнешка дроб сарма с гъби
Продукти: 1 бр. агнешка глава 1 бр. агнешки комплект (сърце, бял и черен дроб) 3 връзки зелен лук или 2 глави стар лук 1 бр. морков 200 г. гъби 400 г. ориз 50 г. масло по 1/2 връзка джоджен и магданоз тарос (естрагон) сол, черен пипер, ч...
11.04.2012 16:19 -
Гювечета с кренвирши и топено сирене
Продукти: 30 г. краве масло 4 бр. печени червени чушки 200 г. кренвирши 100 г. топено сирене 2 бр. домати 4 бр. яйца черен пипер червен пипер Начин на приготвяне: 1. Кренвиршите се обелват, нарязват се на кръгчета. 2. Пушеното сирене се ...
11.04.2012 16:19 -
Агне в трап
Продукти: 6-7 кг. агне 600 г. топено масло 80 г. сол 20 г. черен пипер Начин на приготвяне: 1. Агнето се одира внимателно. Изчиства се от вътрешностите, оставят се само бъбреците. Посолява се отвътре и отвън със сол и черен пипер. Връща ...
Търсене