Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 15.02.2012 г.
15.02.2012 15:43 -
Чомлек по овчарски
Продукти: 1 кг. свинско месо 3 глави лук 1 глава чесън 2 бр. моркови 500 г. гъби 300 г. пресен колбас 500 г. картофи 1 ч.л. чубрица 1 ч.л. червен пипер черен пипер магданоз сол на вкус 1 ч.ч. бяло вино 100 мл. олио Начин на приготвяне: 1...
15.02.2012 15:43 -
Кюфте с доматена заливка
Продукти: 1 кг. телешка кайма 2 бр. яйца 1 глава кромид лук 1 к.ч. галета 2 с.л. олио 2 с.л. сос Уорчестър 1 с.л. хрян 2 с.л. магданоз 1 ч.л. кетчуп 1 ч.л. сол 1 ч.л. горчица 1 к.л. чили-сос 1 к.л. смлян черен пипер Начин на приготвяне: ...
15.02.2012 15:43 -
Пиле с кисело зеле в гювеч
Продукти: 1 бр. пиле 1 бр. кисела зелка червен пипер и сол мазнина (олио) Начин на приготвяне: 1. Киселото зеле се нарязва на стино. 2. Половината от зелето се слага в гювеч. 3. Отгоре се поръсва с червен пипер и олио. 4. Поставя се пиле...
15.02.2012 15:43 -
Свинско с гъби и картофи в йенска тенджера
Продукти: 500 г. свински шол 500 г. пресни гъби 3 бр. едри картофи 2 големи глави лук 1 бр. морков 100 г. грах (стерилизиран) 100 г. броколи 100 мл. червено вино 100 мл. олио 1 с.л. черен пипер 1 с.л. горчица 1 с.л. сол 3 с.л. доматено п...
15.02.2012 15:43 -
Агнешка яхния по селски с чесън
Продукти: 600 г. агнешко месо 500 г. зелена бакла 80 г. мазнина 80 г. лук 200 г. кисело мляко 20 г. брашно чесън магданоз копър червен пипер черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Месото се нарязва на порции и се запържва в мазнината. 2...
15.02.2012 15:43 -
Яхния от солена риба с моркови
Продукти: 1/2 кг. солена риба 2 глави кромид лук 3-4 бр. моркови 1/2 ч.ч. олио 2 бр. домати 1 с.л. препечено брашно магданоз черен пипер сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Рибата се обезсолява и се нарязва на парчета. 2. Лука се нарязва...
15.02.2012 15:43 -
Печени картофени резени с лук и домати
Продукти: /за 4 порции/ 2 големи глави лук, нарязани на тънки филийки 4 големи картофа, нарязани на дебели филийки 25 г. полиненаситен маргарин 25 г. брашно 225 г. нискомаслено мляко сол и пипер 100 г. нискомаслено сирене „Чедар...
15.02.2012 15:43 -
Петел във вино (Кок о вен)
Продукти: (за 4 порции) 30 мл. /2 с.л./ слънчогледово олио 4 пилешки бутчета, без кожата 4 много малки главички лук 1 скилидка чесън, фино накълцана или счукана 30 мл. /1 с.л./ брашно 450 мл. пилешки бульон на кубчета 225 мл. червено вин...
15.02.2012 15:43 -
Херинги в саламура
Продукти: /за 4 порции/ 8 средноголеми филета от херинга кората и сока на 1 портокал 1 ч. л. оцет сол на вкус 1 скилидка чесън, нарязана на тънки резенчета няколко зрънца черен пипер 4 бр. дафинови листа 1 средноголяма глава лук, нарязан...
15.02.2012 15:43 -
Вкусен ориз за гарнитура
Продукти: /за 4 порции/ 225 г. ориз 30 мл. /2 с.л./ слънчогледово олио 1 скилидка чесън, фино накълцана 1 средноголяма глава лук, фино накълцана 1 голям домат, обелен и почистен от семената 1 ч.л. оцет 1 голямо яйце, разбито 10 мл. /2 ч....
15.02.2012 15:43 -
Пастет от пушена риба
Продукти: /за 4 порции/ 1 пакет филе от пушена риба 75 г. нискомаслен маргарин или масло 50 г. дребни гъби, нарязани на филийки 1 скилидка чесън, нарязана на две настърганата кора и сока на 1/2 лимон щипка индийско орехче прясно смлян че...
15.02.2012 15:43 -
Унгарски зелеви сарми
Продукти: (за 4 порции) 1 средноголяма глава лук, накълцана 2 скилидки чесън, дребно нарязани или счукани 75 г. дългозърнест ориз, сварен и изцеден 225 г. много крехък говежди бут, накълцан или смлян 225 г. много крехко свинско, накълцан...
Търсене