Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2015 11:15 - Предизвикано...
Автор: to4ilka Категория: Рецепти   
Прочетен: 2474 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Спомени,спомени...Моят съпруг си спомнял как е ял в миналото торта от бишкоти,колко била вкусна и т.н и т.п,и рекохме-ще правим торта от бишкоти!Аз веднага-Интернет,рецепти,торти,както си му е редът.Е,хареса ми една рецепта с бишкоти,орехи,масло,яйца,прясно мляко нишесте,белтъци на сняг и така нататък...Купихме бишкотите,извадихме стъклената тенджера дето обикновено си нареждам тортичките и всичко направих по рецептата.След два часа пробваме-не,кремът е рядък,след още няколко-бре,пак се разтича,ами сега?Решихме ще я оставяме за утрето.Сутринта си точим зъбите с кафето-тортичка!Носим стъклото от терасата-естествения хладилник-тортето не става още!Ние си похапнахме бишкотите,че и съм наредила банани по средата-зер,зима е,да ядем плодове,полека-леке гребем с лъжици от крема-толкова хубави неща има вътре,дори една чаша смлени орехи!!Е,друзья,на свършване е вече,но...повече от Нета такива красиви рецепти-НЕ,тази тортичка явно беше преписвана,украсена със снимчици,понагласена с различни шрифтове,е-е?Има ли нужда от това?Ще си правя моите манджици и сладкиши,защото са изпробвани!Това не го смятайте за реклама,просто внимавайте с рецептите!Експериментирайте,но с нюх!



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Мила Гале, напълно те разбирам - и аз ...
13.02.2015 18:07
Мила Гале, напълно те разбирам - и аз предпочитам да експериментирам сама , да съм си виновна аз - но от Интернет - не....Или пък вземам само идеята и си продължавам по моите начини. Снаха ми обожава бишкоти - затова аз, която не уважавам нищо освен собственото тесто - даже и за юфка, се принудих да побългаря някои от нейните рецепти. Любимите ни торти с бишкоти са две: едната е с крем от 3 яйца и 1 л. мляко + 12л. захар + 8 лъжици брашно + лимонена есенция, 2-3 ванилии и малко краве масълце накрая, знаеш го този крем/ аз правя обаче доза и половина крем - за разкош/. Втората е с 500г маскарпоне и 400г заквасена сметана 20%. Обожаваме тази торта! И на двете слагам банани, може и дребни парченца портокал. Ако обичате шоколадови торти, заквасената сметана във втората рецепта заменяш с течен шоколад "Нутела" например, 400г. И друго: най-добре бишкотите да са италиански, за тирамису, аз предпочитам „Савоярди”. Сигурно знаеш и това да ги сиропираш само за части от секундата във вряло подсладено мляко, ароматизирано с втора лимонена есенция или пък с ром /или есенция „ром”/.
Искам да ти кажа, че напразно се оплакваш – при тия съставки, които си сложила, няма начин да не е било вкусно, па макар и гребано с лъжица - особено след като си го правила ти, мила Галя! Поздрави, приятелко!
цитирай
2. to4ilka - Вени,я,я,я по-подробно за крема,плийз!
13.02.2015 22:35
Това с бишкотите е отделен въпрос-той си спомни,че сме чакали да ги произведат от цеха и сме ги купували пресни,пресни,ама нито сме в моя град,нито има цех??Бишкотите бяха иноземни,то се знае,но не погледнах марката,да не правя сега зулуми тук,но ето-първа грешка,млякото не беше топло,разбира се,че ги топих!Я ми напиши по-подробно тази работица с крема,ще я повторя,тази торта,ние сме от поколението-упорити,да не кажа друга дума...Поздрав най-сърдечен,твой приятел вечен!
цитирай
3. donchevav - Кой крем, яйчния ли? Много е лесен - ...
14.02.2015 02:27
Кой крем, яйчния ли? Много е лесен - ти сигурно го правиш за торта "Добуш". Същият е. Разбиваш 3 яйца с 12 лъжици захар и към тях прибавяш 8 лъжици /супени/ брашно заедно с 2 ванилии. Добавяш прясното мляко и есенцията. Слагаш на печката и вариш при непрекъснато енергично разбъркване до сгъстяване. Вариш 3-4 минути след завиране и сгъстяване, сваляш от огъня и добавяш една бучка масълце - едно резенче, не много, за да не става тежък кремът. Бишкотите трябва да са много качествени, иначе наистина се разкашкват. Загряваш около половин литър прясно мляко, слагаш 2-3 лъжици захар и една есенция, потапяш бишкотката отгоре-отдолу - и бързо оставяш в тавата /малко на ръб в продълговата тавичка. Нареждаш два хоризонтални реда бишкоти, заливаш с горещия крем, нарязваш банани и дребни парченца портокал, пак нареждаш два реда бишкоти - и пак заливаш с крема. Отгоре може да се поръсиш с шоколадови пръчици или настърган шоколад - той се полуразтапя и става много вкусно и ефектно...
Кремът с маскарпоне е много по-лесен, в същото време е уникално вкусен – но е по-скъп. Разбиваш с тел /2-3 минути/ 500г маскарпоне, прибавяш към него 400г заквасена сметана и малко захар -2-3-4 супени лъжици, и разбиваш – по-добре с миксер /още 2-3 минути/ Това е…Редиш потопените в мляко бишкоти, изливаш половината крем, редиш втория ред бишкоти, пак крем – това е всичко. Ако сложиш вместо сметана течен шоколад, тортата става шоколадова. И двете бишкотени торти с маскарпоне са ни любими – направи ги някога, ще видиш, че наистина са уникални…
Но за яйчния крем по-добре е да направиш доза и половина – така ще можеш обилно, отвсякъде да облееш с крем…Макар че и с 3 яйца и 1 л. мляко става! Поздрави, Галя, и хубави съботно-неделни празнични дни! Честит празник!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: to4ilka
Категория: Рецепти
Прочетен: 528601
Постинги: 144
Коментари: 247
Гласове: 699
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031