Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 24.07.2011 г.
24.07.2011 18:02 -
Сусамени гевречета – II вид
Продукти: За закваската: 30 г. жива/прясна мая (2/3 кубче) 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар/ 50 мл. топла вода 50 г. брашно За тестото: 4 с.л. захар или 3 с.л. мед 70 мл. олио 300 мл. прясно мляко брашно – около 500-550г. И още: 3 с.л. мед /или з...
24.07.2011 18:02 -
Сусамени гевречета
Продукти: 250 г. масло (или прясна свинска мас) 250 г. пудра захар 4 бр. яйца 1 ч.л. амонячна сода сока от половин лимон 2 праха ванилия 150 г. сусам прясно мляко за потапяне брашно, колкото поеме Начин на приготвяне: 1. Маслото (маста) ...
24.07.2011 18:02 -
Маринована риба Перла
Продукти: 1 кг. почистена цаца 240 г. едра сол 260 мл. оцет 1-2 дафинови листа зърна черен пипер (може и смлян) олио Начин на приготвяне: От солта, оцетът, дафиновият лист, черният пипер и 2 л вода се приготвя марината. Рибата се измива ...
24.07.2011 18:02 -
Салата „Ропотамо“
Продукти: 2 кг. фасул (полу-сварен) 7 кг. печени червени чушки 2 кг. моркови 4 буркана кисели краставички 2 буркана доматено пюре (компотени) За марината: 400 г. оцет 1 с.л. олио 250 г. захар 200 г. сол 1 пак. черен пипер Начин на пригот...
24.07.2011 18:02 -
Тутманик със спанак – II вид
Продукти: За тестото: 300 г. брашно 150 г. масло 70 г. вода сол За плънката: 2 кг. спанак 450 г. смляно месо 1 глава лук 1 скилидка чесън 60 г. масло 3 бр. сварени яйца 2 сурови яйца черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Тестото се при...
24.07.2011 18:02 -
Туршия от тиквички
Продукти: 4 кг. тиквички 3 връзки копър 1/2 л. олио 1/2 л. оцет 250 г. сол 250 г. захар 10 скилидки чесън Начин на приготвяне: 1. Тиквичките се нарязват на тънки парченца и се поръсват със солта и захарта. 2. Разбъркват се добре и се ост...
Търсене