Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 18.07.2011 г.
18.07.2011 23:01 -
Патладжанени рулца със спанак, гъби и пресен лук
Продукти: 2 големи патладжана 1 връзка пресен лук, накълцан наситно 100 г. гъби (печурки), накълцани наедро 2 големи моркова, настъргани пресен джоджен, накълцан 2 червени чушки, нарязани на кубчета черен пипер, млян сол кориандър, млян ...
18.07.2011 17:19 -
Гювече с яйца, сирене, домати и кашкавал
Продукти: 1/2 връзка магданоз 8 яйца 500 г. пресни домати 40 г. краве масло 30 мл. олио 200 г. овче сирене 100 г. кашкавал сол, червен пипер и чубрица Начин на приготвяне: 1. Нарязвате измитите домати на кръгчета. Всяко кръгче трябва да...
18.07.2011 17:19 -
Макарони с печени тиквички и яйца
Продукти: 1 пакет макарони 2 тиквички 200 г. сварено пилешко месо 4 яйца 1 ч.ч настъргано сирене 1/2 ч.л. сол няколко листа салвия масло за намазване мазнина за готвене Начин на приготвяне: Тиквичките се измиват почистват и режат на коле...
18.07.2011 17:19 -
Фин сладкиш с орехова глазура
Продукти: 400 г. пудра захар 4 бр. яйца 3 с.л. кисело мляко 360 г. брашно 1 ч.л. бакпулвер 1/2 ч.л. сода бикарбонат мармалад 2 праха ванилия 1 с.л. ром (или коняк) 200 г. смлени орехи масло Начин на приготвяне: 1. Половината пудра захар ...
18.07.2011 14:43 -
Каварма по странджански
Продукти: 1,3 кг. свински черен дроб 150 мл. олио 600 г. кромид червен пипер черен пипер сол Начин на приготвяне: Свинският дроб се нарязва на малки парценца с големина 2-3 см., задушава се в мазнина, към която се прибавя ситно нарязания...
18.07.2011 01:44 -
Език със сос от гъби
Продукти: 1 бр. телешки език 1-2 бр. моркова 1/2 глава целина 1 глава лук 3 с.л. мазнина (олио) 3 с.л. брашно 1 ч.ч. вино (или 2 с.л. оцет) 1 ч.ч. гъби, нарязани на ситно 1 с.л. масло Начин на приготвяне: 1. Езикът се изчиства, измива и ...
18.07.2011 01:44 -
Паста с броколи, чери домати и бадеми
Продукти: 350 г. паста „Орикиете“ (мидички) 350 г. броколи 80 г. сирене Пекорино 20 г. аншоа 1 скилидка чесън 80 г. на студено пресован зехтин 200 г. чери домати 30 г. бадеми черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Загрейте з...
18.07.2011 01:44 -
Свински пушени ребра с фасул
Продукти: 1 кг. пушени ребра 1/2 кг. фасул 1 глава лук червен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Ребрата се измиват, нарязват се и се посоляват с малко сол и повече червен пипер. 2. Заливат се с гореща вода (почти да се покрият) и се слаг...
18.07.2011 01:44 -
Панирана риба с подправки и картофи на фурна
Продукти: 500 г. филе от бяла риба (пангасиус) 2-3 яйца 1/2 ч.ч. царевично брашно 1/4 ч.л. черен пипер 2 скилидки чесън зехтин сол сухи подправки: 1/2 ч.л. мащерка 1/2 ч.л. девесил 1/2 ч.л. магданоз 1/2 ч.л. риган За гранитурата: 1/2 кг....
18.07.2011 01:44 -
Бяло сладко – друг вид
Продукти: 1 кг. захар 5 ч.ч. вода 1 ч.л. бакпулвер (или сока на 1/2 лимон) 2 праха ванилия (или 2 капки есенция бергамон) Начин на приготвяне: 1. Заливаме 1 кг захар с 5 чаени чаши вода и варим на силен огън; от време на време обираме с ...
18.07.2011 01:44 -
Джолан по манастирски
Продукти: 1 джолан 2-3 пресни гъби печурки 3 кисели краставички 2-3 стръка пресен чесън 2-3 с.л. олио 100 мл. бяло вино 1 ч.л. зеленчукова подправка 1 ч.л. черен пипер 1 ч.л. червен пипер дафинов лист бахар стрък копър за декорация пърже...
18.07.2011 01:44 -
Шоколадов браунис
Продукти: 225 г. маргарин със стайна температура 110 г. черен шоколад 400 г. захар 2 ч.л. ванилия 4 разбити яйца 100 г. парченца орехи 170 г. брашно 1 щипка сол 1/2 ч.л. бакпулвер Начин на приготвяне: 1. Разтопяваме маргарина и шоколада ...
Търсене