Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 24.10.2011 г.
24.10.2011 22:01 -
Мусака с кайма и картофи
Продукти: 2 пак. кайма (500 г.) 10 бр. средни картофи 2 бр. средни моркови 200 мл. доматено пюре 1-2 големи глави лук 1 кубче телешки бульон черен пипер и сол на вкус 1 ч.л. червен пипер чубрица олио (мазнина) За заливката: 3 бр. яйца 50...
24.10.2011 22:01 -
Бобови сарми
Продукти: 1 бр. кисела зелка 1 ч.ч. зрял фасул (боб) 1 ч.ч. зелев сок 1/2 ч.ч. ориз 1/2 ч.ч. олио 2-3 глави лук джоджен сол Начин на приготвяне: 1. Бобът се накисва да набъбне и се вари с 1-2 с.л. олио до омекване. 2. Нарязаният лук се з...
24.10.2011 22:01 -
Сладки бутер банички
Продукти: 1 пак. бутер тесто (800 г.) 400 г. извара 5 с.л. захар 1 пак. ванилия 1 бр. яйце плодовете на 1 компот от кайсии Начин на приготвяне: 1. Плънката се приготвя като изварата, захарта, яйцето и ванилията се разбъркват с вилица на ...
24.10.2011 22:01 -
Китайска салата с водорасли
Продукти: 1 бр. краставица 1 бр. голям морков 200 г. морски водорасли 250 г .свежи соеви кълнове 400 г. оризово фиде За заливката: 2 скилидки чесън светъл соев сос лимонов сок сол Начин на приготвяне: Краставицата и морковът се обелват и...
24.10.2011 22:01 -
Лучена яхния – II вид
Продукти: 1/2 кг. тук 2 с.л. доматено пюре 2 с.л. брашно 1 ч.л. червен шшер 1/2 ч.ч. олио 1/2 ч.ч. червено вино 1 бр. дафинов лист магданоз сол Начин на приготвяне: 1. Лукът се нарязва на филийки и се задушава в олиото. 2. Осолява се, пр...
24.10.2011 22:01 -
Изварени понички
Продукти: 250 г. извара 4 с.л. захар 2 бр. яйца 1 ч.ч. прясно мляко 1 бр. ванилия 400 г. брашно 1 бр. бакпулвер Начин на приготвяне: 1. Яйцата се разбиват със захарта. 2. Прибавя се изварата и постепенно останалите продукти като се бърка...
24.10.2011 22:01 -
Рецепта за отслабване на проф. Мермерски
Продукти: 1 с.л. мед 1 ч.л. пектин на прах (обикновен или ябълков) 1/2 ч.л. канела 1 кофичка кисело мляко Начин на приготвяне: 1. Пектина се смесва с меда. 2. Добавя се канелата и се бърка до получаване на хомогенна смес. 3. Прибавя се в...
24.10.2011 22:01 -
Свинска пача
Приготвя се от главата, краката, ушите и части от кожата на свинята. Може да се прибави и говежди глава. Главата се разсича и заедно с другите части се вари във вода до пътно и свободно отделяне на месото от костите. При паренето се пост...
24.10.2011 22:01 -
Троянска луканка
Продукти: 6 кг. говеждо месо 2 кг. нетлъсто свинско месо 2 кг. твърда сланина от гърба, гърдите или гушата 250 г. сол 10 г. селитра 30 г. смлян черен пипер Начин на приготвяне: 1. Месото се нарязва на късове по 100-150 г., които се посол...
24.10.2011 22:01 -
Панагюрска кървавица (бахур)
Продукти: 2,5 кг. свински бял дроб, сърце, и далак 2,5 кг. свински кървави обрезки 120 г. сол 5 г. смлян черен пипер 3 г. смлян бахар 3 г. чубрица 150 г. лук Начин на приготвяне: Белият дроб се почиства от трахеята и се измива. Сърцето с...
Търсене