Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 28.09.2011 г.
28.09.2011 22:31 -
Пиле с гъби на фурна
Продукти: 1 бр. пиле 100 г. галета 500 г. гъби 80 г. масло 200 г. сирене топено 150 г. брашно тип 500 1 г. черен пипер млян индийско орехче Начин на приготвяне: 1. Предварително свареното пиле се нарязва на порции, обезкостява и потапя в...
28.09.2011 22:31 -
Кебап по джелебски
Продукти: 600-700 г. обезкостена свинска плешка /врат/ пресни печурки /сушени/ 3 глави кромид лук 3 печени чушки 2 с.л. доматено пюре 50-60 мл олио 10-12 черни маслини 1 с.л. брашно магданоз и чубрица за поръсване За маринатата: 200-250 ...
28.09.2011 22:31 -
Говеждо по селски
Продукти: 45 мл. зехтин/олио (3 с.л.) 1 голяма глава лук, нарязана на филийки 1 скилидка чесън, дребно накълцана или счукана 1 ябълка, обелена и дребно нарязана 450 г. зеле, нарязано на ивици 1 зелена пиперка, почистена и нарязана 450 г....
28.09.2011 22:31 -
Пилешки трътки с чеснов сос
Продукти: 1 кг. пилешки трътки олио за пържене сол За соса: 1/2 кофичка кисело мляко 6-7 скилидки чесън 1/2 връзка копър сол на вкус Начин на приготвяне: 1. В подходяща тенджера се загрява вода, която се подсолява и трътките се оставят в...
28.09.2011 22:31 -
Пилешки хапки със сусам
Продукти: 400 г. пилешки гърди 1 ч.л. готварско нишесте 4 с.л. соев сос 6 с.л. олио 1 връзка зелен лук 50 г. сусамово семе 1/2 кубче пилешки бульон млян черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Пилешките гърди се нарязват на жулиени. Разб...
28.09.2011 22:31 -
Пилешки жулиени със сусам
Продукти: 500 г. пилешко филе 3 бр. скилидки чесън 1/2 бр. лимон 2 бр. яйца 100 г. сусам галета соев сос черен пипер олио Начин на приготвяне: 1. Филето се нарязвана жулиени. 2. Прави се марината от соев сос, сока на половин лимон, счука...
28.09.2011 22:31 -
Поповски соленки
Продукти: 1 ч.ч. кисело мляко 1 ч.ч. свинска мас 2 бр. яйца 1 ч.л. сол 1 амонячна сода 1/2 ч.л. сода бикарбонат брашно, колкото поеме За плънката: 3-4 бр. яйца 200 г. сирене За наръсване: сусам ким Начин на приготвяне: 1. От изброените п...
28.09.2011 22:31 -
Телешко (свинско) с карфиол
Продукти: 350 г. телешко (или свинско) месо 35 г. мас 50 г. лук 1 с.л. брашно червен пипер 1 бр. домат 500 г. карфиол ситно нарязан магданоз сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Месото се нарязва на порционни парчета и се запържва в сгоре...
Търсене