Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 14.08.2011 г.
14.08.2011 20:37 -
Задушено рибно филе с вино и гъби
Продукти: 1 кг. рибно филе 1 глава лук 200 г. гъби 1 ч.ч. сухо бяло вино 5 филии хляб 1 бр. дафинов лист 1 бр. лимон 10 г. оцет целина магданоз черен пипер сол Начин на приготвяне: Филето се нарязва на порции. Накълцаният на дребно лук с...
14.08.2011 20:37 -
Кекс с ябълки и шоколадова глазура
Продукти: 3 бр. яйца 1 ч.ч. настъргани ябълки 1 ч.ч. захар 3/4 ч.ч. олио 2 ч.ч. брашно 2 с.л. брашно, смесено с 1 с.л.какао и 1 ч.л.канела 1 пак. бакпулвер За глазурата: 20 г. краве масло 50 г. черен шоколад 2 с.л.вода Начин на приготвян...
14.08.2011 20:37 -
Бърза баница със спанак
Продукти: За тестото: 1 ч.ч. хладка вода 1 с.л. олио 1 ч.л. оцет 1/2 ч.л. сол брашно, колкото поеме За плънката: 1 кг. спанак 2-3 с.л. мазнина 1 връзка копър 1 ч.ч. натрошено сирене 2-3 бр. яйца Начин на приготвяне: 1. Замесва се умерено...
14.08.2011 20:37 -
Риба, запечена с ябълки
Продукти: 1 1/2 кг. речна риба 2 бр. лимони 5 бр. ябълки 2 глави лук 1/2 ч.ч. сухо бяло вино подправки олио Начин на приготвяне: 1. Ябълките и лука се нарязват и запържват до омекване в растително масло. Добавя се виното и се оставя да в...
14.08.2011 12:31 -
Средиземноморски огретен с тиквички
Продукти: 1 кг. тиквички 250 г. кашкавал 2 бр. яйца 2 бр. домати 1/2 к.л. бял пипер 1/4 к.л. джинджифил магданоз олио Начин на приготвяне: 1. Тиквичките се първат в силно сгорещена мазнина до бледорозов цвят и се нареждат в тава за печен...
14.08.2011 12:31 -
Барбекю шишчета с тиквички
Продукти: 800 г. обезкостено пилешко месо 1 по-голяма тиквичка 2 глави червен лук 1 ч.л. сол 1 ч.ч. зехтин (олио) 1 ч.ч. бира Начин на приготвяне: Месото се реже на кубчета. Тиквичката и лукът се измиват и почистват. Тиквичката се реже н...
14.08.2011 12:31 -
Оризова супа
Продукти: 100 г. ориз 2 глави кромид лук (или 1 връзка пресен лук) 1 бр. червена чушка 3 с.л. олио 1 ч.л. червен пипер 4 ч.ч. зеленчуков бульон (кубче) 1 бучка сирене босилек черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Лукът се нарязва на ед...
Търсене