Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 17.06.2011 г.
17.06.2011 16:49 -
Петровска курбан чорба
Продукти: 1 пиле 1 бучка краве масло 2 глави кромид лук 2 моркова 2 чушки 1 домат 1 малка глава целина млян черен пипер на вкус сол на вкус магданоз Начин на приготвяне: 1. Пилето се нарязва на порции и се слага да ври, като пяната се об...
17.06.2011 16:49 -
Телешки гулаш
Продукти: 700 гр. телешка плешка, нарязана на едри кубчета 700 гр. лук, нарязан на полумесеци 2 супени лъжици олио 1 л. телешки или зеленчуков бульон 2 скилидки чесън, нарязани на ситно 1 чаена лъжица смлян кимион 1 чаена лъжица суха май...
17.06.2011 16:49 -
Зимен гювеч със сирене
Продукти: 1/2 буркан стерилизиран гювеч 1/2 стерилизиран грах 1/2 буркан стерилизиран зелен фасул 3-4 мариновани пиперки 7-8 мариновани гъби 500 г. картофи 1/2 малка глава карфиол 2-3 моркова 1 резен целина 2 глави лук 1 стрък праз 1-2 л...
17.06.2011 16:49 -
Ръжени хлебчета
Продукти: 250 г. ръжено брашно 250 г. брашно 1 с.л. олио 40 г. мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар сусам Начин на приготвяне: Сложете в купа брашното, олиото и солта. Разтворете маята в 250 мл хладка вода, заедно със захарта. Изсипете към бращно...
17.06.2011 16:49 -
Лека торта с бишкоти
Продукти: 500 г. бишкоти 3 ч.ч. прясно мляко 2 ч.ч. захар 2 с.л. нишесте 300 г. сладкарска сметана 2-3 с.л. пудра захар 1 ванилия кутия шоколадови Трюфели 3 яйца щипка сол Начин на приготвяне: Млякото се налива в тенджера, похлупва и се ...
17.06.2011 16:49 -
Патладжанени рулца
Продукти: 2 патладжана 100 г. шунка, слайс или филе 100 г. краве сирене 1/2 ч.ч. орехи майонеза, около 3 с.л. олио за намазване на тигана, около 2 с.л. няколко стръка магданоз Начин на приготвяне: 1. Патладжаните се обелват. Нарязват се ...
17.06.2011 16:49 -
Рибени кюфтета с млечен сос
Продукти: 1/2 кг. бяла риба 2 яйца 100 г. извара 1 филия хляб 2 с.л. галета 2 скилидки чесън кимион сол 3 с.л. олио 6 с.л. брашно 200 г. кисело мляко 3 стръка копър Начин на приготвяне: Рибата се пуска през месомелачката. Едното яйце се ...
17.06.2011 16:49 -
Супа със сирене „Ементал“
Продукти: 1 голяма глава стар кромид лук 60 г. масло 50 г. брашно 500 мл. зеленчуков бульон (от 1 кубче) 500 мл. мляко сол и черен пипер на вкус 1 щипка млян кимион 150 г. сирене „Ементал“ 1 стрък пресен чесън 2 стръка пресен...
17.06.2011 16:49 -
Лятна доматена супа
Продукти: 450 г. домати, обелени, изчистени от семената и накълцани 100 г. краставици, обелени и нарязани 1 скилидка чесън, накълцана или смачкана 1 щипка лют червен пипер 1 щипка сол 10 мл. /2 ч.л./ устърширски сос 1 средноголяма зелена...
17.06.2011 16:49 -
Баница с коприва, ориз и сирене
Продукти: 1 пакет готови кори 1 ч.ч. ориз 300 гр. сирене 4 яйца 250 мл. газирана вода 125 гр. масло коприва Начин на приготвяне: Сварява се оризът в съотношение 1:3. След като изстине се смесва със сиренето и копривата. В намаслена тава ...
Търсене