Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 06.04.2011 г.
06.04.2011 17:08 -
Агнешко с боб по тракийски
Продукти: 6 кг. агнешко 2 кг. дреболии и було 500 гр. зрял фасул 4 връзки пресен лук 200 мл. олио 2 връзки магданоз 1 връзка джоджен смлян черен пипер сол на вкус Начин на приготвяне: Измитото и отцедено агне се посолява отвън и отвътре,...
06.04.2011 17:08 -
Винен кебап с гарнитура от ориз
Продукти: около 700 гр. свинско 2 глави дребно нарязан лук 200 мл. червено вино 5–6 с.л. олио черен пипер 2 ч.л. червен пипер 2–3 с.л. доматено пюре или домати консерва чубрица, сол около 3 с.л. брашно 2–3 лисенца дафинов лист Начин на п...
06.04.2011 00:02 -
Печена агнешка плешка
Продукти: 1 1/2 кг. агнешка плешка 6 скилидки чесън 1/2 ч.л. черен пипер 1/2 ч.л. джинджифил 1 ч.л. къри 1 ч.ч. бяло вино сол Начин на приготвяне: Солта, черният пипер, джинджифилът, кърито, счуканият със сол чесън и виното се смесват и ...
06.04.2011 00:02 -
Пролетна супa
Продукти: 250 гр. киселец 250 гр. лапад 1 глава кромид лук 2 с.л. растително масло 25 гр. краве маело 1 ч.ч. кисело мляко 1 с.л. брашно 1 връзка магданоз черен пипер сол на вкус Начин на приготвяне: 1. Дребно нарязаният лук се задушава л...
06.04.2011 00:02 -
Спаначена чорба
Продукти: 2 връзки спанак 1 глава стар лук 2 стръка пресен лук 1 стрък пресен чесън 1 голям домат 1 ч.л. червен пипер 1-2 с.л. брашно 50 гр. масло 1 с.л. олио сол магданоз, джоджен на вкус Начин на приготвяне: Спанакът измийте старателно...
06.04.2011 00:02 -
Козуначено руло с орехи
Продукти: За тестото: 800 гр. брашно 30 гр. мая 6 бр. жълтъци 200 гр. масло 200 гр. захар 250 мл. прясно мляко кора от 1/2 лимон сол За плънката: 150 гр. пудра захар 200 мл. прясно мляко 50 гр. галета 300 гр. орехови ядки канела Други: 1...
06.04.2011 00:02 -
Агнешко с ориз
Продукти: 1 кг. агнешко месо 1 ч.ч. ориз 2 глави лук клонче дивисил 150 мл. растителна мазнина черен пипер сол Начин на приготвяне: Нарязаното на парченца месо се запържва в половината от мазнината. Прибавя се едната глава лук, нарязан н...
06.04.2011 00:02 -
Ориз със зеленчуци и пилешко месо
Продукти: 1 кафеена чашка ориз 3 и 1/2 кафеени чашки вода 1 ч.ч. замразени зеленчуков микс от моркови, грах, чушка и домати 1 сварено пилешко филе от бялото месо олио или зехтин сол Начин на приготвяне: Оризът се почиства, измива и сваря...
06.04.2011 00:02 -
Великденска зелена салата с ядки
Продукти: 1 рукола 250 гр. коприва 4 великденски яйца 200 гр. заквасена сметана 2 стръка зелен лук 1 стрък зелен чесън 2-3 моркова 1/2 ч.л. сол 1 с.л. мед 1 ч.л. балсамов оцет 1 с.л. зехтин 250 гр. тиквени ядки 3-4 стръка пресен магданоз...
06.04.2011 00:02 -
Пълнени пилешки бутчета
Продукти: 4 пилешки бутчета 1 морков 1 тиквичка 1 глава кромид лук олио черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Пилешките бутчета се обезкостяват. 2. Лукът се накълцва и се задушава в малко масло. 3. Прибавя се настъргания морков, а след...
06.04.2011 00:02 -
Тутманик със спанак
Продукти: 250 гр. дебели кори за баница 500 гр. спанак 1 жълтък 1 яйце 150 гр. краве масло 50 гр. шунка 50 гр. сметана 30 гр. настърган кашкавал индийско орехче черен пипер сол Начин на приготвяне: Спанакът се измива и се слага да се вар...
06.04.2011 00:02 -
Пирожки – II вид
Продукти: 2 ч.ч. брашно 1 к.ч. кисело мляко 1 ч.л. хлябна сода 200 гр. сирене 60 гр. кашкавал 1 яйце олио Начин на приготвяне: 1. Содата се разбърква с киселото мляко. Добавят се яйцето, натрошеното сирене и нарендосания кашкавал. Бърка ...
06.04.2011 00:02 -
Сладък салам – IV вид
Продукти: 1 ч.ч пудра захар 1 кутия обикновени бисквити 1 яйце 2 парчета локум 1 пакетче масло 2 марципана настъргана кора от лимон Начин на приготвяне: 1. Локумът и маслото се разтопяват. 2. Бисквитите се натрошават на ситно и всички ос...
06.04.2011 00:02 -
Сладък салам – III вид
Продукти: 500 гр. обикновени чаени бисквити 125 гр. краве масло 120-125 мл. прясно мляко 1 ч.ч. орехови ядки 2 с.л. какао 1 ч.ч. пудра захар (200 гр.) 1 капсула ванилия Начин на приготвяне: 1. Смиламе бисквитите на едри парченца. Добавям...
06.04.2011 00:02 -
Сладоледена торта с праскови и кафе
Продукти: 3 яйца 50 гр. краве масло 3/4 ч.ч. захар 250 гр. течна сметана 1 ванилия 1 ч.л. нескафе 300–400 гр. праскови 1 пакетче обикновени бисквити (250 гр.) шоколадов топинг за украса Начин на приготвяне 1. В купа се слагат отделените ...
Търсене