Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 17.04.2011 г.
17.04.2011 11:08 -
Агнешко, овнешко, телешко или свинско, варено по градинарски
Продукти: 1 кг. агнешко, овнешко, телешко или свинско месо 2-3 бр. моркови 1 глава целина 1-2 глави лук 1 малка прясна зелка 1/2 кг. картофи (7-8 бр.) 4-5 бр. домати 1/2 връзка магданоз 2 ч.л. масло 2 ч.л. сухар малко кашкавал Начин на п...
17.04.2011 11:08 -
Свежа пролетна салата
Продукти: 1 стрък пресен чесън 1 зелена салата или маруля 1 връзка магданоз 3 твърдо сварени яйца 2 ч.л. горчица 3 с.л. олио (зехтин) 3 с.л. оцет 1 стръкче зелен лук няколко маслини за украса по желание Начин на приготвяне: 1. Зелената с...
17.04.2011 11:08 -
Мързелива баница
Продукти: 2 ч.ч. брашно 1 ч.ч. кисело мляко 3 яйца 200 гр. натрошено сирене 1 к.ч. олио 1 ч.л. сода бикарбонат 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата. Прибавяме олиото, натрошеното сирене, киселото мляко със содата, солта и бр...
17.04.2011 11:08 -
Сиропирани сусамени полумесеци
Продукти: 1 пакет фини точени кори 125 гр. масло 300 гр. сусам 1 ч.ч. кафява захар 1 с.л. канела За сиропа: 2 и 1/2 ч.ч. захар 2 и 1/2 ч.ч. вода 1 пръчка канела Начин на приготвяне: 1. Сусамът сложете в тавичка и препечете във фурна, док...
17.04.2011 11:08 -
Агнешно с ориз и зелен лук за Гергьовден
1. Месото нарежете на едри парчета. Посолете го и го поставете в тавичка, поръсете с масло. Сипете малко водичка в тавичката и завийте с фолио. Печете на бавна фурна. Колкото по-дълго се пече, толкова по-вкусно става. Градусите, обаче не...
Търсене