Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 17.03.2011 г.
17.03.2011 06:38 -
Пълнени чушки с боб – II вид
Продукти: 120 гр. варен зрял фасул 2-3 печени чушки 60 гр. кромид лук 1 с.л доматено пюре 1 ч.л. студено пресован зехтин 1/2 голям картоф (100 гр.) 1 скилидка чесън чубрица, джоджен сол и черен пипер на вкус Начин на приготвяне: Нарязани...
17.03.2011 06:38 -
Салата от маруля, ряпа и зеле
Продукти: 1 бр. салатна маруля 300 гр. ряпа 50 гр. лук (1 глава) 300 гр. червено зеле 1 с.л. растително масло 1 ч.л. оцет 8 гр. сол 10 гр. орехи Начин на приготвяне: 1. Марулите и ряпата се почистват и се измиват. 2. Марулята се нарязва ...
17.03.2011 06:38 -
Пица Маргарита – II вид
Продукти: За тестото: 150 гр. брашно 1 яйце 100 мл. мляко 5 гр. мая За плънката: 100 мл. доматено пюре 2 домата 100 гр. моцарела 2 стръка босилек 1 с.л. зехтин риган Начин на приготвяне: Млякото леко се загрява и към него се добавя маята...
17.03.2011 06:38 -
Гулаш със зрял боб по сръбски
Продукти: 300 гр. зрял боб 1 дафинов лист 2 големи глави кромид лук 80 гр. мазнина 1-2 чаени лъжички червен пипер 1 супена лъжица доматено пюре или домати 1 скилидка чесън 1 чаена лъжичка кимкион 4 наденички 1/2 буркан мариновани или 500...
17.03.2011 06:38 -
Тиквички със сметана на фурна
Продукти: 4 тиквички 6 домата 2 яйца 1 в.ч. сметана 1 в.ч. прясно мляко 3 с.л. олио 6 скилидки чесън 1 ч.ч. настърган кашкавал копър мащерка черен пипер сол Начин на приготвяне: 1. Тиквичките се измиват,кората им леко се остъргва и заедн...
17.03.2011 06:38 -
Картофена супа с месо
Продукти: 300 гр. свинско месо 1/2 кг. картофи праз лук магданоз сол Начин на приготвяне: Месото се нарязва на порционни парчета и се вари около 40 минути. След това се посолява. Картофите се мият, обелват се и се нарязват на кубчета. До...
17.03.2011 06:38 -
Лещена чорба по италиански
Продукти: 100 гр. стар кромид лук 2 скилидки стар чесън 30 мл. зехтин 100 гр. леща 200 гр. домати 100 гр. ориз 1 връзка пресен магданоз 2 гр. смлян черен пипер Начин на приготвяне: 1. Почистете и измийте лещата. 2. Нарежете наситно лука,...
17.03.2011 06:38 -
Тепси-кебап по пазарджишки
Продукти: 650 гр. свинско месо 500 гр. праз лук 150 гр. ориз 100 гр. мас червен пипер 1/2 глава чесън 25 мл. оцет сол на вкус Начин на приготвяне: Месото се нарязва на дребни парчета, слага се в тавата, в която ще се приготвя ястието, за...
17.03.2011 06:38 -
Панирани чушки в подлучен сос
Продукти: 1 буркан червени чушки (печени и обелени) брашно за паниранe 2-3 стръка магданоз (1 с.л. сух) сол на вкус За соса: 1 глава лук 2 моркова 3-4 с.л. олио 1 буркан домати 3 скилидки чесън 1 ч.л. сол Начин на приготвяне: Лукът се на...
17.03.2011 06:38 -
Шаран по ломски
Продукти: 1 едър шаран царевично брашно скилидки чесън олио 1/2 ч.ч. оцет магданоз копър черен пипер сол Начин на приготвяне: Изчистеният и измит шаран се нарязва на големи парчета, които леко се посоляват. Маха се тлъстината около корем...
Търсене