Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 10.03.2011 г.
10.03.2011 23:43 -
Брюкселско зеле с бекон и сметана
Продукти: 3 ч.ч. брюкселско зеле 2 ч.ч. пресни гъби 1 глава кромид лук 1/2 ч.ч. шери (бренди) 300 гр. пушен бекон 1 ч.ч. кашкавал 2 ч.ч. течна сметана 1 с.л. зехтин щипка сол 1 ч.л. сух тарос Начин на приготвяне: Беконът се реже на тънки...
10.03.2011 23:43 -
Пълнено агне по копривщенски
Продукти: 1 агне (8 кг.) 2 кг. картофичервен пипер за поръсване олио за намазване 1 було сол За плънката: 800 гр. ориз 3 връзки пресен лук (20 стръка) 1 пак. агнешки дреболии 150 гр. краве масло 200-300 мл. олио 1 връзка пресен магданоз ...
10.03.2011 23:43 -
Оризови кюфтета
Продукти: 2 ч.ч. ориз 1 глава лук 2 бр. яйца 100 гр. настърган кашкавал магданоз 1 с.л. червен пипер галета олио Начин на приготвяне: Оризът се сварява, смесва се с едното яйце, кашкавала, ситно нарязания лук и магданоз. В купа се разбив...
10.03.2011 23:43 -
Кюфтета с ориз в доматен сос
Продукти: 750 гр. кайма 1 глава лук 1 яйце 1 к.ч. ориз 7-8 стръка магданоз 1 ч.л. чубрица 1/2 ч.л. кимион черен пипер и сол на вкус За соса: 1 буркан консервирани домати 7-8 скилидки чесън 2 печени чушки 1 глава лук 2-3 стръка магданоз ч...
10.03.2011 12:37 -
Пиле с картофи на фурна
Продукти: 1 бр. пиле 1 кг. картофи 50 мл. олио 50 гр. масло 200 мл. вода черен пипер сол на вкус други подправки по избор Начин на приготвяне: Пилето се нарязва на порции и в намазнена тавичка се запича леко, след което се добавят наряза...
10.03.2011 11:37 -
Тирамису – II вид
Продукти: 6 яйца захар на вкус 50 мл. бейлис (ликьор) 50 мл. ликьор амарето 2 с.л. какао на гранули 1/2 кг. сирене „Маскарпоне“ 1 гр. сол бишкоти сварено кафе шоколад за украса Начин на приготвяне: Разделете белтъците от жълт...
10.03.2011 11:37 -
Тиганици с моркови
Продукти: 1/2 кг. моркови 2-3 яйца 3 с.л. брашно сол индийско орехче 4 с.л. тиквено семе мазнина за пържене 150 гр. сметана (кисело мляко) малко лимонов сок черен пипер 3 с.л. ситно нарязан лук Начин на приготвяне: Нарежете морковите. Пр...
Търсене