Кулинарни рецепти за всеки вкус.
Постинги в блога от 10.02.2011 г.
10.02.2011 17:50 -
Пълнен лаврак
Продукти: 1 лаврак сол, смлян черен пипер сокът от 1 лимон 2 глави лук чесън, моркови, целина олио бяло вино За плънката: 2 глави лук 100 гр. гъби 1 ч.ч. орехи масло бяло вино сол, черен пипер девесил, магданоз Начин на приготвяне: Изчис...
10.02.2011 17:50 -
Яхния от патладжани
Продукти: 1 кг. патладжани 1/2 кг. червени домати 1/2 кг. кромид лук 1-2 с.л.доматено пюре 1-2 с.л.брашно 2 глави чесън 1 ч.ч.растително масло дафинов лист 10 зърна бахар черен пипер червен пипер сол Начин на приготвяне: Патладжаните се ...
10.02.2011 17:49 -
Пилешка пържола с лимонов сос
Продукти: 400 гр. пилешки пържоли (пилешки гърди без кожата) 2 белтъка 75 гр. брашно 5 с.л. олио 1 с.л. кафява захар 2 с.л. царевично нишесте сокът от един лимон 1 с.л. соев сос 250 мл. пилешки бульон Начин на приготвяне: 1. Пържолите се...
10.02.2011 17:49 -
Задушени сърца с гъби и вино
Продукти: 400 гр. пилешки сърца 300 гр. печурки 4 глави лук 3 скилидки чесън 1 с.л. брашно 2 с.л. олио 1 ч.ч. червено вино черен пипер кимион сол Начин на приготвяне: Сърцата, гъбите, нарязани на полумесеци, и лукът, нарязан на ситно, се...
10.02.2011 07:44 -
Варени яйца с млечен сос
Продукти: 4 яйца 100 гр. кисело мляко 100 гр. майонеза 1 кубче зеленчуков бульон 1/2 с.л. горчица със синапено семе 150 гр. кисели краставички Начин на приготвяне: 1. Яйцата се сваряват в подсолена вода, за да могат да се обелят по-лесно...
10.02.2011 07:44 -
Ловджийска салата
Продукти: 100-150 гр. пушено свинско месо 100-150 гр. кашкавал 9-10 яйца от пъдпъдък 9-10 мариновани печурки 6-7 картофа 6-7 кисели краставички 6-7 листа от маруля 3-4 с.л. майонеза 3-4 с.л. кисело мляко Начин на приготвяне: 1. Сваряваме...
10.02.2011 07:44 -
Кюфтенца в доматен сос
Продукти: За кюфтетата: 1/2 кг. кайма 2 глави лук 1 филия стар хляб олио за пържене За соса: 5-6 домата 1 глава лук босилек черен пипер Начин на приготвяне: Правите смес за кюфтета от изброените продукти като не забравяте подправките ...
10.02.2011 07:44 -
Пилешка супа със зеленчуци
Продукти: пилешко месо (бяло и от бутче) 2-3 бр. картофи 1 бр. чушка 1 бр. морков 1 глава лук 2-3 скилидки чесън 1 бр. люта чушка черен пипер на зърна сол олио 1 бр. яйце 2-3 с.л. кисело мляко магданоз фиде Начин на приготвяне: Слага се ...
10.02.2011 07:44 -
Бифтек с макарони и сос Бешамел
Продукти: За бифтеците: 600 гр. телешка кайма 2 яйца 2 с.л. прясно мляко щипка сол щипка сух риган 2 сухара 3 лъжици брашно 3 с.л. краве масло За макарони: 1 пакет макарони щипка сол 2 с.л. зехтин За украса: 3 домата 200 гр. настърган ка...
10.02.2011 07:44 -
Зелник с праз, месо и кисело зеле
Продукти: 2 кутии печени кори за баница 1/2 кисела зелка 2 стръка праз 2 по-големи тлъсти пържоли (около 400 гр.) олио Начин на приготвяне: Празът се задушава на кръгчета до омекване, добавя се киселото зеле на ивици, задушава се също до...
Търсене